2022: tips för välbefinnande för att kickstarta det nya året

2022: tips för välbefinnande för att kickstarta det nya året

2022: tips för välbefinnande för att kickstarta det nya året

Många ser början på ett nytt år som ett sätt att fräscha upp och anta nya vanor, men januari kan också kännas mycket överväldigande med återgången till arbetet eller skolan hotande och det ökade trycket av potentiellt långa – och orealistiska – listor över nyårslöften. Så vi inbjuder dig att ta ett steg tillbaka och ta små steg mot en lyckligare, hälsosammare version av dig för att kickstarta 2022. Ditt och dina kollegors eller studerandes välbefinnande är av yttersta vikt.

Alltför många människor pressar sig själva till utbrändhet. Men att bara ta en liten stund för dig själv, att läsa på om sätt att hjälpa ditt arbete/klass/dig själv, eller att helt enkelt lära dig nya wellness-tekniker, kan verkligen hjälpa. Små vanor kan räcka långt! Och andas…

Tips för välbefinnande

Vi lever alla fortfarande i en tid av stor förändring. Att ta en stund att sitta stilla och andas kan hjälpa till att rensa ångesten och stressen som grumlar våra sinnen. Ta dig tid att titta på den här sessionen från Global Schools Festival 2020, av Yasemin Aslan.

Att andas, röra sig och sträcka kroppen på vissa sätt har en enorm inverkan på vårt nervsystem. Kom och lär dig några enkla andnings- och sträcktekniker att använda i ditt arbete eller dina klasser som kan hjälpa dina medarbetare/studenter (och du) att slippa stress, ångest och rädsla – samt uppmuntra till bättre arbete och lärande. Öva dem under sessionen och dela dem sedan med dina medarbetare eller studenter och de omkring dig.

Lite motståndskraft

Nästa inspelning är också hämtad från Global Schools Festival, och presenteras av Rachel Jeffries och George Heritage. Lärare har dragits i många olika riktningar – vi är föräldrar, familjemedlemmar, medborgare, men också ledare, lärare och språkproffs som har visat en unik motståndskraft under dessa testtider.  Här delar Rachel och George några av de strategier och bästa praxis som används av lärare. De visar också tekniker för att stödja våra studerandes välbefinnande, särskilt före tester och tentor.

Emotionellt välbefinnande

Cambridge Life Competencies Framework har en introduktionsguide för lärare och utbildningschefer om emotionell utveckling. Vi har medvetet valt ut det från de sex nyckelkompetenserna. Det är tydligt genom att tillvägagångssättet för att stödja och utvärdera känslomässig utveckling i de flesta fall är mindre explicit eller lärarstyrd.

Emotionell utveckling gör det möjligt för eleverna att förstå och uttrycka ett brett spektrum av sina egna och andras känslor och hantera dem genom en rad strategier. Det är en viktig grund för framgång i alla åldrar, eftersom det påverkar vårt lärande och vår förmåga att utföra uppgifter effektivt.

___________________________

About Bordertraveller – aQtivating wellbeing – klicka här för erbjudanden

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab